Home

Home / Blog


Facebook


Instagram

ЗА НАС

КОИ СМЕ НИЕ?

Женски клуб составен од кугларки од Битола. На почетокот, 2019 година со име Пелистер Т&С Холдинг, од 2021, Пелистер ПИН. Клубот е оформен од Игор Михајловски кој воедно и тренер на клубот. Амбициите се успех на меѓународна сцена и развој на женското куглање во Македонија

https://www.youtube.com/watch?v=Ix4MIgHJ7jI&t=2s

2019

ПОЧЕТОК

17

БРОЈ НА ЧЛЕНОВИ

17

ПРОСЕЧНА ВОЗРАСТ

10

МЕДАЛИ

1

ДРЖАВЕН ПРВАК

16

ДОМАШНИ НАСТАПИ

3

МЕЃНАРОДНИ НАСТАПИ

3031

ЕКИПЕН РЕКОРД

MARCH 2021, ISSUE 6  ENG/SRB


JANUARY 2021, ISSUE 5  ENG/SRB


NOVEM 2020, ISSUE 4  ENG


NOVEM 2020, ISSUE 4  SRB


SEPT 2020, ISSUE 3  ENG


BOWL ON 3

SEPT 2020, ISSUE 3  SRB


JULY 2020, ISSUE 2  ENG


JULY 2020, ISSUE 2  SRB


MAY 2020, ISSUE 1  ENG


MAY 2020, ISSUE 1  SRB


Нашите активности

Преку фотографии, кликни и ќе те однесе до постот за настанот

ТАМАРА ТАЛЕВСКА, ДРЖАВЕН КАДЕТСКИ ПРВАК ЗА 2019 ГОДИНА

ЈОВАНА ГРОЗДЕВСКА, ГРАДСКИ ПРВАК ЗА 2018 ГОДИНА

Пријателски натпревар помеѓу женските екипи на ГТЦ и ПЕЛИСТЕР ТС ХОЛДИНГ

Прво коло Пелистер ТС Холдинг – Вардар, освоени 5 сетови

Второ коло освоивме вкупно 3 сетови против к.к.18 Август

Прва победа на клубот против девојките од ГТЦ Мусандра

Градско првенство 2019

Андреа Вељаноска – наградена по повод 4-ти Ноември

Седмо коло против Макпетрол

Прв дел од сезоната, низ бројки 2019/20

Србија, Ковачица, прв меѓународен пријателски натпревар

Посета на кугланата во Падина, Белград, Нови Сад

Давид против Голијат

Не беше доволно по втор пат да победиме

Тамара Талевска, најдобар млад спортист на Битола

Меморијален турнир во Ковачица, втор меѓународен настап

Прва победа на меѓународен натпревар во Крагуевац

Тренерот, Игор Михајловски со значајно признание

8 Мартовски турнир по втор пат гости

BOWL ON – прво специјализирано кугларско списание во Европа

Емилија Переска, капитен на екипата

Да се биде капитен во една млада екипа како што е нашата, е голема одговорност, но и задоволство бидејќи во многу кратко време успеавме да се спријателиме толку многу помеѓу себе што можам да кажам дека сме како едно семејство, во вистинска смисла на зборот. Токму од тука доаѓа и големата поддршка помеѓу нас и како кугларки и како другарки. Имаме одлична комуникација и доверба која многу ни помага да ги надминуваме спортските кризи во куглањето. Добиваме и нова куглана наскоро и ќе биде задоволство да ја претставуваме и Битола и Македонија насекаде во Европа.

НАЈДОБРИ 3 ПОЕДИНКИ

СЕКОГАШ НАЈДОБРИТЕ ПОЕДИНЦИ ТРЕБА ДА СЕ ИСТАКНАТ. НАШИТЕ ТРИ

514
СТЕФАНИЈА АЛЕКСОВСКА


514
СТЕФАНИЈА АЛЕКСОВСКА

ПОСАКУВАТЕ ДА БИДЕТЕ ДЕЛ ОД НАШЕТО КУГЛАРСКО СЕМЕЈСТВО?


КЛИКНИ

НАЈНОВИ ПОСТОВИ

Државно јуниорско U23 првенство на Македонија 2021, тандем и спринт

Во Битола на новата куглана беше одржано и државното јуниорско (со 23 години) првенство на Македонија. Беа постигнати следните резултати: ЖЕНИ, U18 прв ден втор ден ВКУПНО 1 ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА жкк Пелистер – Битола 493 538 1031 2 ИВАНА ВЕЉАНОВСКА жкк Пелистер – Битола 517 504 1021 3 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА жкк Пелистер – Битола 536 476 1012 4 ТАМАРА ТАЛЕВСКА жкк Пелистер – Битола 511 475 986 5 АНДРЕА ВЕЉАНОСКА жкк Пелистер – Битола 470 488 958 6 МИХАЕЛА РИСТЕВСКА жкк Пелистер – Битола 483 460 943   ТАНДЕМ МИКС ВКУПНО 1 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА жкк Пелистер – Битола 514 СТЕФАНИЈА АЛЕКСОВСКА жкк Пелистер – Битола 2 ТАМАРА ТАЛЕВСКА жкк Пелистер – Битола 509 МАРТИН МИТИЌ кк Вардар 2014 – Скопје 3 ИВАНА ВЕЉАНОВСКА жкк Пелистер – Битола 489 АЛЕКСАНДАР МЛАДЕНОВСКИ кк Пелистер 1982  – Битола 4 ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА жкк Пелистер – Битола 476 АРХАН АРСЛАНОВСКИ кк Пелистер 1982  – Битола 5 АНДРЕА ВЕЉАНОСКА жкк Пелистер – Битола 468 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА жкк Пелистер – Битола   ИВАНА ВЕЉАНОВСКА 2 АНДРЕА ВЕЉАНОСКА 0 АНДРЕА ВЕЉАНОСКА 1 ТАМАРА ТАЛЕВСКА 2 ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА 0 ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА 1 Пенал победа ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА 0 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА 2 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА 1 Пенал победа МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА 2 МИХАЕЛА […]

Државно кадетско U18 првенство на Македонија 2021

ЖЕНИ, U18 прв ден втор ден ВКУПНО 1 АНДРЕА ВЕЉАНОСКА жкк Пелистер – Битола 497 531 1028 2 ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА жкк Пелистер – Битола 492 503 995 3 ИВАНА ВЕЉАНОВСКА жкк Пелистер – Битола 485 509 994 4 АНА МАРИЈА ВЕЉАНОВСКА жкк Пелистер – Битола 481 496 977 5 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА жкк Пелистер – Битола 480 496 976 6 СТЕФАНИЈА АЛЕКСОВСКА жкк Пелистер – Битола 490 474 964 7 ТАМАРА ТАЛЕВСКА жкк Пелистер – Битола 477 484 961 8 ДАНЧЕ ЃУРОВСКА жкк Пелистер – Битола 455 474 929 9 МОНИКА ПЕТРОВСКА жкк ГТЦ – Скопје 454 443 897 10 МИХАЕЛА РИСТЕВСКА жкк Пелистер – Битола 428 445 873 11 КРИСТИНА НИКОЛОВСКА жкк Пелистер – Битола 312 417 729   Државното првенство се одржа во Битола на 2 и 3 јули 2021 година на новата куглана. ЖЕНИ, U18 прв ден втор ден ВКУПНО 1 АНДРЕА ВЕЉАНОСКА жкк Пелистер – Битола 497 531 1028 2 ЕМИЛИЈА ПЕРЕСКА жкк Пелистер – Битола 492 503 995 3 ИВАНА ВЕЉАНОВСКА жкк Пелистер – Битола 485 509 994 4 АНА МАРИЈА ВЕЉАНОВСКА жкк Пелистер – Битола 481 496 977 5 МИХАЕЛА ПЕТКОВСКА жкк Пелистер – Битола 480 496 976 6 СТЕФАНИЈА АЛЕКСОВСКА жкк Пелистер – Битола […]

МКЛ 2020/21 резултати

Оваа сезона за нашиот клуб беше целосно промашена. Во ненормално тешки услови, без можност за нормални тренинзи, бевме на последното место во МКЛ со скромен учинок од повеќето кугларки. Имавме неколку добиени поени, но дуелите со женската екипа од ГТЦ ги загубивме убедливо.   КК ГТЦ МУСАНДРА – СКОПЈЕ 8 0 ЖКК Пелистер Т&С Холдинг – Битола Играч Рез Пол Чис Пр Сет Поен Поен Сет Пра Чис Пол Рез Играч 1 М.АЈДИН 517 351 166 2 3.5 1 0 0.5 7 142 358 500 А.ВЕЛЈАНОВСКА 1 2 И.КОЦЕВ 507 337 170 3 2.5 1 0 1.5 10 157 332 479 Т.ТАЛЕВСКА 2 3 Д.ДИМОВ 518 343 175 6 4 1 0 0 25 113 325 438 М.РИСТЕВСКА 3 4 Т.МАНЕВ 547 381 166 3 4 1 0 0 22 99 309 408 Д.ЃУРОВСКА 4 5 Д.АЈДИН 521 340 181 0 3 1 0 1 3 139 310 449 Е.ПЕРЕСКА 5 6 П.ДАНИЛОВСКИ 493 320 173 5 4 1 0 1 10 134 320 454 И.ТРАЈЧЕВСКА 6 Р1 Р1 Р2 Р2 ВКУПНО 3103 2072 1031 19 20 6 0 4.0 77 784 1954 2728 2 0   ЖКК Пелистер Т&С Холдинг – Битола 0 8 КК Вардар 2014 Б – […]

Он лајн семинар за судии во организација на Игор Михајловски, основач на женскиот клуб во Битола

Во период кога имавме вишок на време и редуцирани кугларски активности, по иницијатива на Игор Михајловски беше организиран меѓународен семинар за кугларски судии во Македонија со исклучително реномирани и стручни гости. Во таа организација и женскиот клуб Пелистер ТС Холдинг учествуваше. Искористена беше он лајн платформата ZOOM. Семинарот беше оценет од присутните како успешен.  

ПОВЕЌЕ

Shares